21. mai 2017

Glutenfri sjokoladekake med mandler

Glutenfri sjokoladekake med mandler



















Har du lyst på noe veldig godt til dessert eller kaffen med få ingredienser og som det går fort å lage? Da er dette kaken for deg.

Du trenger:

100 gram smør
50 gram melis
150 gram sjokolade
2 egg
100 gram kremost (f. eks. Philadelphia)
Mandelsplitter

Slik gjør du:

Still inn stekeovnen på 200 grader

Glutenfri sjokoladekake med mandler



















Smelt smør i en liten kjele. Del sjokoladen opp i mindre biter og ha dem i det smeltede smørret.

Glutenfri sjokoladekake med mandler


















Ha kremosten i smør/sjokoladeblandingen. Visp egg med melis til en luftig eggesnaps

Glutenfri sjokoladekake med mandler


















Ha sjokolade/ost blandingen forsiktig i eggemiksen.

Smør en 24 cm springform med smør og ha blandingen opp i. Strø mandelsplittene på toppen. Sett nederst i den oppvarmede ovnen i ca. 10 min. Da vil kaken være veldig myk. Dersom du ønsker du en litt fastere konsistens lar du den være i ovnen 5 - 10 min. til.

Server kaken som dessert med is og skiver av appelsin eller som kaffemat.

Glutenfri sjokoladekake med mandler


















Håper det smaker!