
Har du lyst på noe veldig godt til dessert eller kaffen med få ingredienser og som det går fort å lage? Da er dette kaken for deg.
Du trenger:
100 gram smør
50 gram melis
150 gram sjokolade
2 egg
100 gram kremost (f. eks. Philadelphia)
Mandelsplitter
Slik gjør du:
Still inn stekeovnen på 200 grader
Smelt smør i en liten kjele. Del sjokoladen opp i mindre biter og ha dem i det smeltede smørret.

Ha kremosten i smør/sjokoladeblandingen. Visp egg med melis til en luftig eggesnaps

Ha sjokolade/ost blandingen forsiktig i eggemiksen.
Smør en 24 cm springform med smør og ha blandingen opp i. Strø mandelsplittene på toppen. Sett nederst i den oppvarmede ovnen i ca. 10 min. Da vil kaken være veldig myk. Dersom du ønsker du en litt fastere konsistens lar du den være i ovnen 5 - 10 min. til.
Server kaken som dessert med is og skiver av appelsin eller som kaffemat.

Håper det smaker!