1. mars 2018

Marengsrullekake

Vi er veldig tilhenger av desserter det går an å lage i en fei med få ingredienser. Etter vi lagde is fikk vi tre eggeviter til overs da vi bare trengt plommene i isen. Da passer det veldig fint å lage marengs siden du da bare trenger hvitene og ingen plommer.

Denne kaken lagde vi i går til et venneselskap. Stor success: allt forsvant fort. Det er en marengskake med nøtter - opprindelig oppskrift var med hasselnøtter men vi erstattet disse med mandler. Det ble et veldig bra resultat.

Marengsrullekake med appelsin oppskrift
Du trenger:

70 gram mandler - eller andre nøtter - malt til mel i blender
3 store eggeviter
1 desiliter strøsukker - til marengsen
1/2 desiliter maisenna
1 desiliter strøsukker - til nøttemelet
Friske bær/frukt - vi brukte en halv appelsin skåret i små biter.
100 gram smeltet mørk sjokolade
3 desiliter kremfløte

Gjør slik:

Skru på stekeovnen på 175 grader.

Bland nøttemel, maisenna og sukker.

Visp eggevitene til de er helt stive. Tilsett litt etter litt sukkeret mens du visper. Visp til du har en blank blanding uten sukkerkrystaller.

Bland forsiktig nøtteblandingen i marengsblandingen med en slikkepott. Ha i en sprøytepose med runn tipp. Dekk en bakeplate med bakepapir og klem ut marengsen i striper på den korte ledd. Fortsett til du har brukt opp all marengsen. Stek i ca. 15 min.

La marengsen bli helt kall og vend den ut på en annen bakeplate med bakepapir. Visp fløten stiv og fordel den på marengsen. Ha på bær eller frukt etter eget valg. Vi valgte appelsin skåret i små biter.
Rull kaken sammen.

Pynt kaken med smeltet sjokolade og evt. bær eller hakkede nøtter.

God fornøyelse!

Vi fant oppskriften her.

Marengsrullekake med appelsin oppskrift