På søndag er det fastelaven og tid for de lekre bollene. I disse er der vaniljekrem og de serveres med vispet krem. Nam. Nedenfor får du oppskriften hvis du har lyst å lage dem selv.
Du trenger:
Bollene:
50 gram gjær
1 dl vann
1 dl kremfløte
2,5 ss sukker
125 gram mykt smør
350 gram hvetemel
Vaniljekremen:
3 dl melk
2 ss sukker
1 ss vaniljesukker
2 egg
2 ss maisstivelse
1 sammenvispet egg til pensling
Kremfløte til fyll
Gjør slik:
Oppløs gjæren i vann og tilsett kremfløte og sukker. Tilsett hvetemel og smør og kna til en litt løs deig. La heve i ca. 1 time.
Kok opp melken med vaniljesukker og sukker. Rør egg sammen med maisstivelsen og hell den kokende melk over. Rør sammen og ha det tilbake i gryten. Varm forsiktig opp til kremen blir tykk. La kremen kjøle ned.
Kjevle deigen ut til en stor firkant (ca. 30x40 cm) og skjær ut firkanter på 10x10 cm. Legg en spiseskje vaniljekrem midt på firkanten og klem deigen sammen om fyllet. Legg på en bakeplate med bakepapir med samlingen ned. La bollerne etterheve i ca. 30 min.
Stek på 225 grader i ca. 10 minutt midt i ovnen.
Fyll i vispet krem rett før du serverer bollene. Pynt med glasur.
Riktig god fastelaven.