Du trenger:
5 dl vann
5 gram gjær
10 gram salt
100 gram havregryn
600 gram hvetemel + litt ekstra
5 soltørkede hakkede tomater
2 spsk olje fra glasset med tomatene
Gjør slik:
Oppløs gjæren i vannet og ha i salt og havregrynene, tomatene og oljen sammen med melet. Elt deigen sammen med en sleiv. La bollen stå tildekket med et kjøkkenhåndkle over natten.
Neste morgen: Hell det ut på et meldekket bord og del deigen i 4. Med mel på hendene formes 4 flutes. Legg dem på en plate med bakepapir og la dem heve 1 time. Stek på 225 grader i ca. 25 min. til de er lysebrune.
Smaker veldig godt med hjemmelaget hvitløksost:
Hjemmelaget hvitløksost:
1 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
100 gram philadelphia naturell
1 båt hakket hvitløk
salt og grovkvernet pepper
urter etter smak - vi brukte gressløk
Rør alt sammen og det er klart.
Velbekomme!