23. oktober 2018

Eltefritt kjøleskapsgrovbrød

De fleste er glad for fersk hjemmelaget brød, men mange har ikke tid til å stå for bakingen selv. Dette eltefrie grovbrød er enkelt å lage, krever kanskje litt planlegging da hevingen tar litt tid men det er helt sikker verdt det. Kanskje du har lyst å prøve det i en helg hvor du har litt ekstra tid?

Eltefritt kjøleskapsgrovbrød

Du trenger:

4,5 dl vann - gjerne rett fra springen
300 gram rugmel
200 gram hvetemel
1 teskje tørgjær
1 teskje salt

Eltefritt kjøleskapsgrovbrød


















Gjør slik:

Rør alle ingredienser sammmen og la det stå overdekket på benken i 4-5 timer. Ha i en brødform (ca. 1 liter), dekk over og sett i kjøleskapet over natten. Neste morgen tar du ut brødet fra kjøleskapet og setter rett inn i den kalde stekeovnen. Skru på ovnen på 225 grader og stek brødet i 30 til 40 minutter. For å sjekke om brødet er gjennomstekt kan du banke på det. Høres det hult ut er det ferdig.

Håper du liker det like godt som vi gjør.

Har du lyst å sjekke ut våre andre oppskrifter på brød, klikk her.