9. april 2018

Angel food kake med fruktsalat og sitronkrem

Angel food kake med fruktsalat og sitronkremKanskje du har noen eggehviter du ikke helt vet, hva du skal bruke til? Angel food kake er en amerikansk sandkake av eggehviter, mel og sukker. Kaken passer veldig godt som dessert sammen med frukt og kremfløte med en smakstilsetning. Her får du vårt bud på angel food kake.

Angel food kake med fruktsalat og sitronkremDu trenger:

425 gram eggehviter (svarer til ca. 12 stk.)
140 gram hvetemel
425 gram sukker
1 tsk. vaniljeessens
2 ss sitronsaft
1/4 tsk. salt (ca. 1 gram)

Gjør slik:

Sett bakeristen i midten av ovnen. Skru på ovnen på 180 grader.

Sikt mel i en bolle og sett til siden. Ha eggehviter, sukker, vaniljeekstrakt i en bakebolle og visp sammen på køkkenmaskin på lav hastighet i ca. 1 min., kjør hastigheten litt opp og visp et par minutter. Nå er eggehvitene brunlige.

Tilsett sitronsaft og salt mens maskinen fortsatt kjører. Kjør hastigheten enda litt opp og visp et par minutter. Nå er marengsen tynn og skummende. Øk hastigheten litt mer til marengsen er skinnende og tykk men fortsatt renner av vispen. Nå er marengsen klar. Ha i melet og fordel forsiktig med en slikkepott. Ha deigen i en form - traditionelt er dette en ringform med hull i midten, men vi hadde bare halvparten så mye smete og brukte en 20 cm ringform. Det fungerte fine. Stek ca. 45 min. til kaken er gyllen og føles fast.

La kaken kjøle helt av før du tar den ut av formen. Server med fruktsalat og krem vispet med sitronsirup.

Angel food kake med fruktsalat og sitronkrem