Endelig er de gode norske eplerne her. Hvorfor ikke feire dette med en skamgo' eplekake med kanel og hasselnøtter på?
Gjør slik:
Skru på stekeovnen på 190 grader.
Del eplene i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver. Legg skivene i en bolle med kaldt vann tilsatt sitronsaft.
Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.
Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.
Smør en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm og hell i røren. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
Stikk epleskivene ned i deigen i et fint mønster. Fortsett å «mette» deigen med epleskiver til du har brukt opp alle.
Dryss over sukker, kanel og evt. hakkede mandler/nøtter.
Sett kaken midt i ovnen og stek den i 40-45 minutter. Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt.
Avkjøl på rist.
Server gjerne med litt krem, vaniljeis eller gresk yogurt rørt med vaniljesukker.
![]() |
Håper det smaker.
Vi fant oppskriften her.
|