13. september 2017

Eplekake med kanel og nøtter

Endelig er de gode norske eplerne her. Hvorfor ikke feire dette med en skamgo' eplekake med kanel og hasselnøtter på?

Eplekake med kanel og nøtter oppskrift

Du trenger:

3 epler
Saften av 1  sitron
250 gr. romtemperert smør
250 gr. sukker
4 egg
250 gr.hvetemel
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
Topping:
2 ss sukker, 1 ss malt kanel og 100 gr. grovhakkede mandler eller hasselnøtter




Gjør slik:

Skru på stekeovnen på 190 grader.
Del eplene i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver. Legg skivene i en bolle med kaldt vann tilsatt sitronsaft.
Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.
Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.
Smør en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm og hell i røren. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
Stikk epleskivene ned i deigen i et fint mønster. Fortsett å «mette» deigen med epleskiver til du har brukt opp alle.
Dryss over sukker, kanel og evt. hakkede mandler/nøtter.
Sett kaken midt i ovnen og stek den i 40-45 minutter. Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt.
Avkjøl på rist.
Server gjerne med litt krem, vaniljeis eller gresk yogurt rørt med vaniljesukker.

Eplekake med kanel og nøtter oppskrift

Håper det smaker.

Vi fant oppskriften her.