![Persillepesto oppskrift Persillepesto oppskrift](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwR_KZwvII6F0PQMTTCx1TVwwKQ3hBlTtq2HgeLrMMSk-7XKY5L-gsCGGeaGDuVc64wMNM16_DWXnY7lSU8cCDL9xPW6zv3DDuP_tlFpIGCfw7UCjDk2rF8EiSEgXQ2NURYpxOeFS-fcgZ/s1600/Persillepesto+%25282+of+4%2529.jpg)
Persille er rik på kostfiber, vitamin A (betakaroten), B-vitaminet folat, vitamin C samt kalium. Den er også en kilde til vitamin E, vitamin K, kalsium og jern.
![Persillepesto oppskrift Persillepesto oppskrift](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjZ4pogoMxzNLjG5bkwkIaD8D9iP2i81rcRevzQszOPj5fe9kAMhp3eYcCyQ8-NqdzrzyCu7hTN0Q8XtWPoyRiCfSiM8RLUkWhDpzckaVg8vgq9Mwl_RtNhdFL-Vr9eP1CVKKWn0x4rzly/s1600/Persillepesto+%25281+of+4%2529.jpg)
Du trenger:
Et stort bundt kruspersille
75 gram solsikkekjerner
2 dl olivenolje
75 gram revet parmesanost
Saften af ½-1 sitron
Maldon havsalt
Gjør slik:
Rist solsikkekjernene på en tør stekepanne til de blir gylne. Skyll persillen grundig og klipp av stilkene (disse kan evt. brukes til kraftkoking).
Kjør alle ingrediensene med halvparten av oljen i en food processor. Tilsett deretter resten av oljen. Dersom du ønsker en litt tynnere pesto kan du tilsette litt mer olje.
Pesto kan spises på mange forskjellige måter: til tapas, på pasta, på brødskiven, etc.
Håper det smaker!
Vi fant oppskriften her.