8. mars 2018

Pommes frites med bearnaisesaus og ketchup

Vi har lagt pommes frites mange ganger men denne er den beste oppskriften vi har noen gang har prøvet. Vi fant oppskriften på denne bloggen og nå deler vi den videre med dere - for det fortjener den virkelig. Det tar litt tid å lage dem fra bunnen men det er jammen verdt ventetiden.

Pommes frites med bearnaisesaus og ketchup
Du trenger:

Til pommes frites:

2-3 bakepoteter per person
1/2 dl eddik
Vann til å koke potetene i
God salt (Vi brukte Maras Pink Salt)
ca. 1 desiliter matolje

Til bearnaisesaus:

2 ss bearnaise essens
125 gram klaret smør
2 eggeplommer
Salt og litt pepper
Sitronsaft
Frisk eller tørret estragon

Til ketchup - se vår oppskrift her.

Pommes frites med bearnaisesaus og ketchup




















Gjør slik:

Skrell potetene og kutt i biter. Skyll dem godt i vann. Tilsett eddik i kokevannet og kok potetene til ca. 10 min.

La dem bli helt kalde. Ha olje i en plastpose og deretter potetene. Ryst godt sånn at oljen blir fordelt på potetene.

Stek ca. 1. time i en langpanne dekket med bakepapir. Snu potetene etter ca. 35 min. sånn at de blir stekt på alle sider. Når de er ferdig dryss med salt og nyt.


Dipp:

Bearnaisesaus:

Klar smørret slik:

Smelt smøret på lav varme uten å røre. Unngå å flytte på gryten slik at melkepartiklene synker til bunns. La stå så lenge, ca. 20 minutter, slik at smøret på toppen bli helt klart.
Hell av det klarede smøret uten å få med melkepartiklene, bruk gjerne et kaffefilter.

Nå er det viktig at du har alt klar og innen rekkevidde. Ha eggeplommer og bearnaise-essens i en gryte med tykk bunn. Varm sakte opp på middelsvarme. Når blandingen begynner å bli tykkere ta gryten av platen og plasser på en varmebriks. Nå tilsettes smør en spiseskje om gangen. Det er veldig viktig at smørret tilsettes i veldig små mengder. Visp til det er innarbeidet og tilsett da litt mer. Når alt smørret er brukt opp tilsettes estragon, sitronsaft, salt og pepper etter smak.

Pommes frites med bearnaisesaus og ketchup