7. mars 2018

Hjemmelaget spinatpasta

Hjemmelaget spinatpasta
Det finnes mye god ferdig pasta i butikkene, men hjemmelaget slår alt. Det tar litt tid, men igjen, så er det verdt det. Har du en pastamaskin bruk denne eller gjør alt for hånd. Det går fint det óg.

Du trenger:

3 egg
300 gram durumhvete - regelen er 1 egg per 100 gram mel
litt oliven olje
200 gram frisk spinat eller 100 gram frosset

Hjemmelaget spinatpasta


















Gjør slik:

Forvell spinaten i kokende vann i et par minutt. La det dryppe av i en sikt og klem ut så mye vann du klarer. Blend spinaten til en puré i blender eller med stavmikser. Bland eggene, spinaten og oljen i en bolle. Legg mel i en liten haug på benken, lag en liten grop og ha spinatblandingen i denne. Kna til en smidig og elastisk deig. Dette tar 15 til 20 minutter - god og gratis trim av armmusklene. Pakk i et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la hvile i kjøleskap i en halvtime.

Kjevle ut deigen veldig tynn på benken og kutt akkurat den formen pasta ut, du har lyst på. Vi brukte et pizzahjul til dette og det fungerte veldig bra. Kokes i 2-3 min.

Hjemmelaget spinatpasta



















Vi spiste vår pasta med en enkel tomatsaus - se vår oppskrift her - og revet ost.

Håper det smaker!

Vi fant oppskriften her.