3. mars 2018

Lasagneruller med zucchini, ricotta og basilikum

Lasagneruller med zucchini, ricotta og basilikum



















Du trenger:

Lasagneplater:

100 gram durummel
ca. 200 gram tipo 00 hvetemel
1/2 ss olivenolje
1/2 ss sitronsaft
litt vann
2 egg
durummel til utkjevling

Lasagneruller med zucchini, ricotta og basilikum


















Topping:

2 båter hvitløk i tynne skiver
1 finthakket gul løk
olivenolje
litt god balsamicoeddik
1 boks tomater
salt og pepper
litt sukker
litt hakket basilikum
1 zucchini

Fyll:

250 gram ricottaost
1 tsk revet sitronskall
100 gram revet parmesan
1 neve basilikumblader

Lasagneruller med zucchini, ricotta og basilikum


















Gjør slik:

Sett på stekeovnen på 180 grader.

Lasagneplatene:

Bland alle ingredienser og sett det kaldt i minumum en halvtime. Kjevl ut pastaen til plater på et meldrysset bord eller med en pastamaskin. Skjær ut fine plater.

Lasagneruller med zucchini, ricotta og basilikum



















Lasagneruller med zucchini, ricotta og basilikum


















Topping:

Fres løk og hvitløk i olivenolje. Ha i tomatene. Kok opp. Smak til med salt, pepper, sukker og hakket basilikum. Skjær zucchini i tynne skiver.

Lasagneruller med zucchini, ricotta og basilikum












Fyll:

Rør ricotta med sitronskall og parmesan. Hakk 1-2 ss basilikum fint og ha det i osteblandingen. Smak til med salt op pepper. Legg en skive zucchini på en lasagne plate og topp med ricottafyll. Rull sammen. Legg i et ovnfast fat. Ha over tomatsausen og stek alt på 180 grader i ca. 30 minutter. Server med salat.

Lasagneruller med zucchini, ricotta og basilikum
Dette smaker virkelig godt. Håper du også liker det! Velbekomme!