19. desember 2017

Brente mandler i to forskjellige varianter

Å lage sine egne brente mandler er ikke vanskelig. Her får du to gode og veldig forskjellige oppskrifter på brente mandler. Den ene er laget i mikroovnen og er med kakao, kanel og baileys. Den andre er laget på en panne og er med lakriss. Begge er utrolig gode.

Vi spiser masse nøtter, deriblant mandler, året rundt her hos oss. Mandler inneholder mye antioksidanter og E-vitamin.

Brendte mandler med lakriss og Baileys

























Brente mandler med Baileys, kakao og kanel

Du trenger:

200 gram mandler
2 ss Baileys
4 ss rørsukker
litt kanel
litt kakao

Gjør slik:

Bland alt i en skål som tåler mikrobølgeovn. Kjør det på max i 2 min. om gangen. Ta det ut og rør i det til mandlene er tørre. La dem kjøle av før du legger dem i et glass med lokk.

Vi fant denne oppskriften her.

Brente mandler med lakriss

Du trenger:

200 gram mandler
225 gram sukker
1 dl vann
2 tsk. lakrisspulver - vi brukte den fra Mill&Mortar som du finner på Meny i Karmsundgata

Gjør slik:

Ha alle ingrediensene i en stor panne og varm det opp til høy middelsvarme. Pass at det ikke svir. Rør i det ofte. Det er en smakssak om en ønsker å la mandlene karamellisere helt - det gjorde vi - eller om du ønsker at de skal knase litt. Spre ut mandlene på et bakeark og la dem kjøle helt ned før du legger dem i et glass med lokk.

Vi fant denne oppskriften her.

God fornøyelse!