Vi spiser masse nøtter, deriblant mandler, året rundt her hos oss. Mandler inneholder mye antioksidanter og E-vitamin.
![Brendte mandler med lakriss og Baileys Brendte mandler med lakriss og Baileys](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjinp33UUR9rqZ-3AuUgqLJBM8jOwy-68LKssql8q6w2NHG4a7TI5ybgPkVESkghrZxv3uAHnRjOxZ93Ou1DX7d8qS72pCq4YvCcbleMAXi6CglkfCAdacFLQtBKuwOjxCE0_wXwcIZU3az/s1600/Brente+mandler+%25281+of+1%2529.jpg)
Brente mandler med Baileys, kakao og kanel
Du trenger:
200 gram mandler
2 ss Baileys
4 ss rørsukker
litt kanel
litt kakao
Gjør slik:
Bland alt i en skål som tåler mikrobølgeovn. Kjør det på max i 2 min. om gangen. Ta det ut og rør i det til mandlene er tørre. La dem kjøle av før du legger dem i et glass med lokk.
Vi fant denne oppskriften her.
Brente mandler med lakriss
Du trenger:
200 gram mandler
225 gram sukker
1 dl vann
2 tsk. lakrisspulver - vi brukte den fra Mill&Mortar som du finner på Meny i Karmsundgata
Gjør slik:
Ha alle ingrediensene i en stor panne og varm det opp til høy middelsvarme. Pass at det ikke svir. Rør i det ofte. Det er en smakssak om en ønsker å la mandlene karamellisere helt - det gjorde vi - eller om du ønsker at de skal knase litt. Spre ut mandlene på et bakeark og la dem kjøle helt ned før du legger dem i et glass med lokk.
Vi fant denne oppskriften her.
God fornøyelse!