Løksuppe er enkelt å lage og smaker utrolig godt.
I tillegg er det sunn og billig mat. Noen helsefordeler ved løk:
* Forebygger hjerte-kar-sykdommer
* Reduserer kolesterolinnholdet i blodet
* Reduserer blodtrykket
* Beskytter mot mange former for kreft
* Virker bakteriedrepende - en slags naturlig antibiotikum
* Motvirker beinskjørhet
* Har antidiabetisk virkning
Kilde: bramat.no
Du trenger:
2 store grovhakkede løk
4 ss smør
7,5 dl vann
1 terning hønsebuljon - det går også å bruke grønnsak- eller oksebuljon
4 skiver ristet loff
150 gram ost - revet
Gjør slik:
Skru på stekeovnen på 250 grader
Fres løk i smeltet smør til den er blank. Ha i vann + buljon-terning. La suppen koke i 5 min. Fordel i 4 ildfaste skåler, legg brødskivene på toppen og fordel revet ost oppå. Gratiner i ovnen i ca. 5 min. Har du ikke ildfaste suppeboller går det an å legge brødskivene i et ildfast fat med osten oppå, gratinere disse og ha dem i suppen etterpå. Det gjorde vi og det funket helt fint.
Oppskriften på suppen fant vi her.
Oppskriften på den strikkede kjøkkenkluten fant vi her.