2. november 2017

Gryterett med oksekjøtt og poteter

Det er høst og hva er da bedre enn å bli mett på en god langtidstilberedt gryterett. Det er også en god måte å bruke de litt rimeligere kjøttstykkene som smaker himmelsk når de har småkokt et par timer sammen med grønsaker. Tilberedningen er enkel men tar litt tid så dette er kanskje retten for neste søndagsmiddag.

Gryterett med oksekjøtt og poteter


















Du trenger:

1 kg oksekjøtt - gjerne av den rimelige typen - i tern
2,5 dl hvetemel
nykvernet pepper
1 liter kjøttbullion
4 store poteter - skrellet og kuttet i tern
4 medium gulrøtter - skrellet og kuttet i tern
2 laurbærblad
1 løk - grovhakket
2,5 dl rødvin
smør eller olje til steking
en dæsj worchestershire sauce

Gjør slik:

Ha hvetemelet i en skål sammen med kjøttbitene. Dekk kjøttet med mel og fres det litt etter litt i smørret/oljen i en kjele. Ha alt kjøttet i kjelen sammen med laurbærbladene og tilsett bullion og rødvin. La det småkoke i ca. halvannen time. Tilsett løken. La det småkoke i ca. 10 min. og tilsett deretter poteter og gulrøtter. Kok til grønsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Vi tilsatte også en dæsj worchestershire sauce.

Velbekomme!

Vi fant oppskriften her.