Denne saftige kanelkaken med sjokoladeglasur er helt sikkert et hit i kaffeselskapet eller hva med å ta den med på neste foreldremøte - du blir garantert veldig populær.
Til kaken:
125 gr. mykt smør
300 gr. sukker (jeg brukte rørsukker)
400 gr. mel
4 tsk. kanel
2 tsk. natron
1/2 liter kefir
Til glasuren:
50 gr. smeltet smør
250 gr. melis
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kakao
4 spsk. varm sterk kaffe
Slik gjør du:
Visp alle ingrediensene sammen i en skål og ha det i en smurt langpanne. Har du ikke melis i huset går det an å lage ditt eget ved å male vanlig strøsukker i blenderen.
Stek ved 200 grader i ca. 45 min.
Visp alle ingrediensene til glasuren sammen og fordel på kaken før den er helt avkjølt.
Vi fant oppskriften her men erstattet kulturmelk (kærnemælk) med kefir og hadde i mindre sukker.
God fornøyelse. Håper det smaker.