4. oktober 2017

Plommecrumble med portvin og valnøtter

De norske plommene er i butikkene nå så hvorfor ikke feire denne lille-lørdag med en velsmakende plommedessert? Den er ganske kjapp å lage. Den inneholder litt portvin - alkoholen fordamper under tilberedelsen - og smaker virkelig godt med litt god vaniljeis. Blev du fristet? Så får du oppskriften her.

Plommesmuldrepai med valnøtter og portvin oppskrift



















Du trenger:

Til smuldredeigen:

2,5 dl. hvetemel
Litt over 1 dl hakkede valnøtter
Litt over 1 dl sukker - brunt eller hvitt
100 gram smeltet smør.

Til fyll:

8 store plommer eller en blanding av plommer og kirsebær
2 spsk. sukker
1 spsk. maizenna
1 dl portvin

Plommesmuldrepai med valnøtter og portvin oppskrift


















Slik gjør du:

Skru på stekeovnen på 180 grader.

Smuldredeig:

Bland de tørre ingredienser og ha i smeltet smør.

Fyll:

Ha alle ingrediensene i en skål og la stå 10 min. Bruk en hullsleiv til å flytte frukten fra skålen til et ovnsfast fat. Varm opp saften i en liten gryte og la koke 5-6 min. Ha sirupen over frukten i fatet og fordel smuldredeigen på toppen.

Stek 30-35 min. til gyllen. Velbekomme!

Vi fant oppskriften her.