7. mai 2019

Pavlova med bringebærkrem

Søt og enkel dessert som passer ypperlig til vårens fester: Pavlova med bringebærkrem og friske bær.

Du trenger:

6 stk eggehviter
350 g sukker
1 ss maisenna
1 ts balsamico
Topping
1 kurv bringebær
1.5 ss sukker
1 ts vaniljesukker
500 g bær. f.eks jordbær
blåbær
og bringebær
3 dl fløte

Gjør slik:

1. Forvarm ovnen til 180 grader. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. (Når du skal piske eggehvitene er det viktig at både bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive).

2. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.

3. Form en stor rund marengskake (ca. 24 cm i diameter) på et stekebrett dekket med bakepapir eller bakeduk. Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.

4. Mos bringebærene med sukker og vaniljesukker. Visp fløten til myk krem og vend de moste bærene sammen med kremen. Løft marengskaken forsiktig over på et fat. Legg på bringebærkremen.

5. Topp med bær og pynt med mynteblader. Serveres straks.

Oppskriften kommer fra meny.no, hvor du også kan se hvordan du gjør steg for steg. 

Lykke til med kaken!