20. november 2018

Langtidshevet eltefritt brød

Langtidshevet eltefritt brød



















Liker du fersk hjemmelaget brød som er akkurat passe sprøtt på utsiden og akkurat passe mykt på innsiden? I tillegg slipper du for sølete hender og benkeplate. Da er denne enkle oppskriften kanskje noe for deg. Det tar litt tid å lage det men det er verdt det, lover vi deg.

Du trenger:

450 gram mel - vi bruger som regel både grovmel (f. eks. 250 gram emmer, bygg, rug) og 200 gram hvetemel
450 ml vand
Veldig lite gjær. Vi bruker tørrgjær (mindre enn 1/3 teskje).
9 gram salt (ca. 3 tskj.)

Slik gjør du:

Bland 250 gram mel, vann, salt (enklest å bruke flaksalt) og gjær. Gjem resten av melet til i morgen. Sett den sammenrørte deig overdekket i kjøleskabet til næste dag eller opp til 24 timer. Tak det ut av kjøleskapet neste dag og tilsett resten av melet. Konsistensen er ganske tynn. La det heve overdekket på benken i 8-10 timer. Ha det i en brødform (ca. 1 liter) og la det heve mens ovnen varmer opp til 225 grader. Stek i ca. 40 min.

Håper, du liker det.

PS. det er best å pakke brødet inn i ett kjøkkenhåndkle eller å legge det i en stoffpose.