4. oktober 2018

Kérastase Aura Botanica hårprodukter

Nå får du de lekre Aura Botanica hårprodukter fra Kérastase hos Hair'n'There i Karmsundgata Senter.

Aura Botanica-serien indeholder 96% naturlige ingredienser, som er dyrket bærekraftig, håndplukket og fri for silikon, parabener og sulfater. Produktene inneholder blant annet:

Kokosnøtteolje fra Samoa

Håndpresset jomfru-kokosolje inneholder pleiende lipider som sørger for at næringsstoffer og fuktighet blir i håret og holder det bløtt og glansfult. Nøttene er dyrket økologisk og den bærekraftige dyrknining hjelper Samoa til å nå sitt mål om å bli en økologisk ø og sørger for en fast intekt til urbefolkningen i Samoa.

Paranøtteolje fra Amazonas

Giver god næring til håret uten å gjøre håret tungt. Nøttene høstes vilt. Paranøttesamlerne kaldes for castañeros eller barriqueros. De bor langt inne i Madre de Dios regnskogen under innhøstingen. Nøttene blir sortert for hånd og koldpresset for å bevare nøttenes innhold av nærende fettsyre, selen og E-vitamin.

Thailandsk risskallolje

Thailandsk risskallolje er vitaminrik og giver god beskyttelse av hvert enkelt hårsstrå. Det indeholder også mange antioksidanter som beskytter håret mot forurening og giver håret en sunn glans.

Murumuru-smør fra Amazonas

Murumuru-smør utvinnes av frøene fra murumurupalmen som vokser i Peru og Brasil. Det tykke smørret har en enestående evne til å gøre tykt krøllet hår medgjørlig. Det trenger dypt inn og gjør hårsstråene sterkere og mykere.

Meksikansk aloe-ekstrakt

Virker beskyttende og fuktgivende på hårsstrået. Den meget hardføre sukkulenten vokser i næringsfattig jord i et ufruktbart område i det sørøstlige Mexico. Kérastase samarbeider tett med Campeche bøndene der som dyrker sukkulenten på sertifisert økologisk jord helt uten bruk av sprøytemidler.

Peruviansk sukker

Sukker giver håret tekstur, mykhet og glans. Montillo Cooperativet leverer økologisk rørsukker fra over 400 sukkerbønder etter fairtradeprinsippet. Dette giver bøndene teknisk assistanse, forbedrede produkter og adgang til fordelaktige låneordninger.

Marokkansk arganolje

Marokkansk arganolje er rik på omega 6 og 9. Den går dypt inn i hårsstrået og gir håret fuktighet fra innsiden. Arganolje utvinnes for hånd av kerner fra argantreet i et UNESCO bioreservat. Den dyrkes av et cooperativ i den sørvestlige del av Marokko som arbeider for å bevare den lokale kultur ved å gi berberkvinner en fair inntekt.

Kilde: Kérastase