31. oktober 2018

Boller med risengrøt, kardemomme og kanel

Vi elsker risengrøt. Selvom det er godt var det ikke alt som ble spist opp. Resten ble brukt i disse boller og gjett om de ble gode. De ble veldig luftige. Vi hadde i litt kanel og kardemomme og de smaker himmelsk med godt smør og god ost på. De er også gode i matpakken på skolen eller jobb og som turmat.

Boller med risengrøt, kanel og kardemomme
Du trenger:

50 gram gjær
4 dl vann
1 tsk salt
1,2 kg mel
2 egg + ett til pensling
5 dl risengrøt
2 tsk kanel
3 tsk kardemomme
50 gram mykt smør

Gjør slik:

Oppløs gjær i vann. Tilsett salt, krydder, risengrøt og egg. Tilsett mel litt av gangen. Elt inn smør til slutt. Deigen må være litt klissete. La heve på benken tildekket i ca. en time. Form 32 boller (vi hadde bare 16 og de ble litt vel store). La heve mens ovnen varmer opp. Pensle med sammenvispet egg og stek på 225 grader i ca. 20 min. til bollene er lysebrune.

Håper de smaker!

Vi fant oppskriften her.