
Du trenger:
Lasagneplater:
100 gram durummel
ca. 200 gram tipo 00 hvetemel
1/2 ss olivenolje
1/2 ss sitronsaft
litt vann
2 egg
durummel til utkjevling

Topping:
2 båter hvitløk i tynne skiver
1 finthakket gul løk
olivenolje
litt god balsamicoeddik
1 boks tomater
salt og pepper
litt sukker
litt hakket basilikum
1 zucchini
Fyll:
250 gram ricottaost
1 tsk revet sitronskall
100 gram revet parmesan
1 neve basilikumblader

Gjør slik:
Sett på stekeovnen på 180 grader.
Lasagneplatene:
Bland alle ingredienser og sett det kaldt i minumum en halvtime. Kjevl ut pastaen til plater på et meldrysset bord eller med en pastamaskin. Skjær ut fine plater.


Topping:
Fres løk og hvitløk i olivenolje. Ha i tomatene. Kok opp. Smak til med salt, pepper, sukker og hakket basilikum. Skjær zucchini i tynne skiver.

Fyll:
Rør ricotta med sitronskall og parmesan. Hakk 1-2 ss basilikum fint og ha det i osteblandingen. Smak til med salt op pepper. Legg en skive zucchini på en lasagne plate og topp med ricottafyll. Rull sammen. Legg i et ovnfast fat. Ha over tomatsausen og stek alt på 180 grader i ca. 30 minutter. Server med salat.
Dette smaker virkelig godt. Håper du også liker det! Velbekomme!