Etter de hjemmelagte pitabrødene var bakt fikk vi lyst på noe kebab-aktig til å fylle i dem. Det ble til strimler av oksekjøtt marinert i en krydret saus og deretter stekt på pannen. Del ble altså en type kebab møter wok-mat på en måte - og det ble veldig godt. Har du lyst å lage pitabrødene selv får du oppskriften her. Det går naturligvis også an å bruke ferdige pitabrød.
Du trenger:
400 gram oksekjøtt i strimler
1/2 dl engelsk saus
1/2 olivenolje + litt til steking
3 ss sojasaus
1 ss sitronsaft
1 ss sennep
3 båter hvitløk - presset
2 teskjeer brunt sukker
2 teskjeer kvernet pepper
1 rødløk
1 grønn paprika
Gjør slik:
Rør sammen engelsk saus, olivenolje, sojasaus, sitronsaft, sennep, hvitløk, sukker og pepper. Ha i kjøttet og la det marinere i kjøleskapet i min. 1 time.
Etter marineringen tas kjøttet ut og stekes på en panne i litt olie. Tilsett løken og paprikaen og stek alt sammen et par minutter. Tilsett resten av marinaden til den er oppvarmet.
Varm opp pitabrødet og ha i kjøttet. Det smaker super godt sammen med yoghurtdressing og ajvar - en dipp laget av aubergine og rød paprika. Du finner oppskriften på dette her.