Dadler er i sesong akkurat nå og jo som kjent også et fast innslag runt juletider her i Norge. De er svært rike på kostfiber og har et høyt innhold av kalium (viktig for at hjerte, nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt) og en god kilde til sporstoffet kobber (fremmer dannelsen av hemoglobin). Det går an å fryse dem ned uten at de mister noe av kvaliteten. Kilde: Matvaretabellen 2014. Så kanskje vi kan ha litt bedre samvittighet når vi spiser disse litt sunnere konfektene.
Du trenger:
200 gram dadler
100 gram nøtter (bruk det du har - vi brukte cachewnøtter og mandler)
2 spsk kokosolje (eller meierismør)
krydder, f. eks. kanel eller kardemomme - bruk det du liker.
Gjør slik:
Blend alt sammen i en blender eller foodprocessor. Tril til små kuler - vi fikk 20 stykk. La hvile i kjøleskap en liten stund. Trill kulene i den pynten du foretrekker. Her er det virkelig bare å la fantasien og munnvannet få fritt spill. Vi hadde kokosmasse, kobber cakedust og lakrispulver fra Mill&Mortar. Du finner det i Meny i Karmsundgata. Det går jo også an å trille kulene i kakao eller kanskje noe helt femte.
Vi fant oppskriften på en flotte bloggen Spiselandslaget.