27. oktober 2017

Plommesyltetøy med anis

Det er ikke vanskelig å lage sitt eget syltetøy og noen av fordelene er at du vet nøyagtig hva som er i det du spiser.

Prøv en litt annerledes vri på syltetøyet: tilsett anis. Det gir en kanskje litt mer eksotisk smak som vi synes er veldig god.

Blommesyltetøy med anis oppskrift

Du trenger:

1 kg plommer, skåret i biter og uten stein
1 dl vann
500 gram sukker - vi brukte rørsukker som gir en kanskje litt kraftigere smak
2 tsk malt anis
1 spsk sitronsaft

Blommesyltetøy med anis oppskrift

Gjør slik:

Kok opp plommer og vann. 

Tilsett sukker og anis og småkok i ca. 10 min.

Tilsett sitronsaft.

Hell syltetøyet på sterile glass og sett på lokk og avkjøl.

Prøv syltetøyet sammen med ost. Det smaker himmelsk.

Håper det smaker!