Mangler du noe søtt til 17. mai feiringen som er hurtig og enkelt å lage? Da har du kanskje løsningen her: havregrynskuler.
Røde havregrynskuler:
1 dl kremfløte
200 gram hvit sjokolade
125 gram havregryn (jeg brukte lettkokte havregryn fra Den Sorte Havre)
Hele hasselnøttekjerner ristet i ovnen på 200 grader til skallet revner. Ta av skallet.
Hindbærstøv fra Mill & Mortar
Kok opp kremfløten i en kasserolle. Ta av platen når fløten koker. Hakk sjokoladen og ha den i den varme fløten. Rør til fløten og sjokoladen er blandet helt. Ha i havregryn. Bland alt godt og form kuler i den ønskede størrelsen. Trill kulene i hindbærstøv og la tørre på en bakeplate med enten matpapir eller bakepapir.
Blå og hvite havregrynskuler:
175 gram havregryn
100 gram melis
5 spsk. kakao
100 gram mykt meierismør
Romessens (kan erstattes av en annen smak, f. eks. sterk kaffe, eller utelates)
Bland alle ingredienser og form kuler i den ønskede størrelsen. Trill halvparten av kulene i kakekrymmel og den andre halvparten i melis.
Alle ingrediensene fås hos Meny i Karmsundgata.
Vi ønsker alle en strålende feiring av Grunnlovsdagen i morgen.