26. mai 2017
Rabarbradessert med yoghurt og nøtter - glutenfri
Akkurat nå er rabarbra kommet i butikken. Prøv denne enkle desserten med rabarbra, yoghurt naturell og topping av nøtter og havregryn ristet i lønnesirup.
Til en liten dessert til 4 trenger du:
200 gram rabarbra i små biter
100 gram sukker - brunt eller hvitt
1 vaniljestang
1 dl lettkokte havregryn - vi brukte den fra Den Sorte Havre
100 gram nøtter - vi brukte en blanding av hasselnøtter og mandler - hakket grovt
1 dl lønnesirup
Gresk yoghurt etter smak.
Kok opp rabarbra med sukker og vanilje - selve belgen fra vaniljestangen kan du legge i en beholder med sukker. På den måten lager du ditt eget vaniljesukker. Kok ca. 5 min. til de er helt møre. Kjøl det ned.
Rist de hakkede nøttene og havregrynene på en stekepanne og tilsett lønnesirup. Kjøl det ned.
Anrett desserten i glas før servering med rabarbrakompotten i bunn, yoghurt og topping.
Velbekomme!
Alle ingredienser fås på Meny i Karmsundgata. Mange av dem i en økologisk variant.
Fakta om rabarbra: Rabarbra er sunt. Den blir klassifisert som grønnsak (ikke frukt). Den har høyt innhold av fiber, kalsium og vitamin K. Inneholder dessuten jern, mangan, A-, B- og C-vitamin.