31. august 2018

Persillepesto

Har du prøvet persillepesto? Det smaker deilig og er veldig enkelt å lage. Kanskje du har persille i hagen?

Persillepesto oppskrift


















Persille er rik på kostfiber, vitamin A (betakaroten), B-vitaminet folat, vitamin C samt kalium. Den er også en kilde til vitamin E, vitamin K, kalsium og jern.

Persillepesto oppskrift











Du trenger:

Et stort bundt kruspersille
75 gram solsikkekjerner
2 dl olivenolje
75 gram revet parmesanost
Saften af ½-1 sitron
Maldon havsalt

Persillepesto oppskrift



















Gjør slik:

Rist solsikkekjernene på en tør stekepanne til de blir gylne. Skyll persillen grundig og klipp av stilkene (disse kan evt. brukes til kraftkoking).

Kjør alle ingrediensene med halvparten av oljen i en food processor. Tilsett deretter resten av oljen. Dersom du ønsker en litt tynnere pesto kan du tilsette litt mer olje.

Pesto kan spises på mange forskjellige måter: til tapas, på pasta, på brødskiven, etc.

Persillepesto oppskrift



















Håper det smaker!

Vi fant oppskriften her.