5. mars 2018

Grønnkålssalat med peanøtter og blomkål

Grønnkålssalat med peanøtter og blomkål
Salat er sunn mat og det er enkelt å ta den med seg på tur.

Denne salat består hovedsaklig av grønnkål. Du får kjøpt grønnkål ferdig vasket og oppskåret klar til å bruke.

Grønnkål har både lavt energi - og fettinnhold, samtidig som den har et høyt innhold av protein, beta-karoten, vitamin E og vitamin C, kopper og kostfiber. Grønnkål er også en kilde til vitamin B6, folat, kalsium og kalium. Protein bidrar til vekst i muskelmasse. Beta-katoten omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Vitamin B6 bidrar til normal energiomsetning, mens folat bidrar til å redusere stress og utmattelse. Kalsium bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

Kilde: frukt.no
Grønnkål er med andre ord en super-grønnsak.

Grønnkålssalat med peanøtter og blomkål


















Salaten:

Bland en salat av:

2 never ferdig oppskåret grønnkål
Halvdelen av et lite blomkålhode i små biter
10 cherrytomater ristet på stekepannen
2 ss ristede peanøtter
Vi hadde også i 2 kjøttkaker fra middagen dagen før kuttet i mindre biter.

Dressing:

Bland:

1 dl majones
1 ss hvitvinseddik
1 ss finhakket løk
salt, pepper

Bruk så mye av dressingen du trenger og oppbevar resten i en lufttett beholder i kjøleskap til neste salat.

Grønnkålssalat med peanøtter og blomkål