27. februar 2018

Hjemmelaget kondensert melk

Kondensert melk oppskrift



















Kondensert melk er vanlig melk hvor vannet har blitt kokt bort. Du finner kondensert melk i dagligvarebutikker men det er ganske enkelt å lage det selv og det holder seg fint i en lufttett beholder i kjøleskapet i noen uker. Har du lyst å prøve å lage det selv får du oppskriften her:

Du trenger:

1 liter melk - du kan bruke hvilken type vanlig eller nøttemelk du foretrekker.
200 gram sukker - her kan du bruke vanlig hvitt sukker, Stevia eller annen type naturlig sukker.

Dette gir ca. 4 desiliter kondensert melk.

Gjør slik:

Oppløs sukker i melken i en tykkbunnet gryte. Oppvarm sakte til det småkoker. La det simre på svak varme ca. 45 min. til det er redusert til ca. halvdelen. Etter ca. 15 min. blir melken brunlig. Ikke rør i gryten når melken har begynt å småkoke. Da kan den skille seg. Ta forsiktig bort skum og skinn som legger seg på overflaten med en skje. La det avkjøle helt og det er klar til bruk.

Se mine oppskrifter med kondensert melk her.