10. november 2017

Sjokolade cookies med nøtter

Har du planer om å gå ut på tur i helgen eller kose deg inne? Uansett er det alltid godt med sjokolade cookies. 

Sjokolade cookies oppskrift
Inspirert av den flotte danske matbloggen foodfanatic.dk har vi valgt at tilsette tahini - en ingrediens som vanligvis brukes i hummus. Det gir en deilig smak, synes vi. Du kan selvfølgelig kjøpe det ferdig i butikken men det er også enkelt å lage sin egen. Vi bruker oppskriften til bloggeren Birgitte Magnussen her.


Uansett hvilken variant du velger å ha i, får du oppskriften på kjeksene her:

Du trenger:

175 gram hvetemel
100 gram smør
1 egg
125 gram rørsukker
100 grovhakket mørk sjokolade (vi brukte en med 86% kakao)
25 gram hasselnøtter
2 tsk tahin (enten en kjøpt eller se nedenfor hvordan du lager den selv)
1/2 tsk flaksalt (vi brukte Maras Pink Salt)
1/2 tsk natron

Visp smør og sukker kremet. Visp inn egget. Bland natron og hvetemel og ha det i røren. Rør inn nøtter og sjokolade. La deigen hvile i kjøleskap over natten. Og gled deg til godtene i morgen :-).

Du kan variere hvilken type nøtter du vil ha i eller om du vil bruke en annen type sjokolade. Her er det bare å slå seg løs.

Sjokolade cookies oppskrift












Slik gjør du:

Visp smør og sukker kremet. Visp inn egget. Bland natron og hvetemel og ha det i røren. Rør inn nøtter og sjokolade. La deigen hvile i kjøleskap over natten. Og gled deg til godtene i morgen :-). Vi hadde faktisk noen til frokostdessert!

Skru på ovnen på 180 grader. Trill cookies på størrelse med golfballer - ca. 12 styk. Ha dem med god avstand mellom hver (de flyter ut) på en bakeplate med bakepapir. Stek i ovnen til de er gyldne - 12 til 14 min. Kjøl av på en bakerist.

Sjokolade cookies oppskrift












Som mange av dere helt sikkert vet, smaker kjeksene digg dyppet i melk.

Da gjenstår det bare å nyte! Riktig god helg til dere alle.