23. november 2017

Pitabrød med ajvar med yoghurt-myntedressing

Denne dippen laget av grillet paprika og aubergine smaker virkelig godt med pitabrød - se  vår oppskrift på langtidshevede eltefrie pitabrød her - eller annet brytebrød, som dressing i en salat, som pålegg eller som tilbehør til middagen.

Du trenger:

Til ajvar:

6 røde paprika
1 aubergine
2 båter hvitløk
litt olivenolje
1 tsk paprika
1 tsk kajennepepper
1 tsk honning eller lønnesirup
2 spsk sitronsaft eller hvitvinseddik
salt og pepper

Til yoghurtdressing med mynte:

1 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
en håndfull mynteblader - hakket
salt og pepper

Gjør slik:

Sett på grillfunksjonen i ovnen. Del paprika og aubergine i to. Legg det i et ildfast fat med skinnet opp. Pensle med litt olje. Grill til paprikaene og auberginen har fått brent skall og er møre. Legg paprika og aubergine i en bolle og dekk med plastfolie. Vent 10-15 min. Fjern skallet fra paprikaene og auberginen. Bland alle ingrediensene og kjør til pure i en blender.

Rør yoghurt og de hakkede mynteblader sammen. Smak til med salt og pepper.

Vi fant oppskriften på NRK Mat