25. november 2017

Nem fiskesuppe av torsk eller sei med gulrøtter og selerirot

Vi gjør vårt beste til å holde matspild på et absolutt minimum hos oss. Derfor har vi av og til dager hvor kjøleskapet tømmes og fantasien blir satt på en utfordring for å finne på noe, hvor disse ingrediensene kan brukes. I dag var en sånn dag og i dag ble det satt sammen til en deilig fiskesuppe godkjent av hele familien.

Nem fiskesuppe av torsk eller sei med gulrøtter og selerirot



















Du trenger:

30 gram smør
3 spsk hvetemel
1 mellom løk
1 båt hvitløk
100 gram selerirot i små biter
3 middelsstore gulrøtter kuttet i skjeve skiver
1/2 liter fiskekraft
400 gram torske- eller seifilet
1 dl. creme fraîche
salt og pepper

litt sitronsaft
godt brød

Fres løk og hvitløk i smørret til løken er blank og gjennomsiktig. Dryss over melet og spe med fiskekraften. Ha i seleriroten og la de småkoke i noen minutter. Ha i fisken og la den trekke litt sammen med gulrøttene. Når fisken er klar tilsettes creme fraîche. Varm sakte opp til det nesten koker og suppen er klar. Smak til med salt og pepper. Servér med godt brød og ost.

Håper det smaker.