5. september 2017

Saftig kanelkake med sjokoladeglasur

Kanelkake med sjokoladeglasur oppskrift
Denne saftige kanelkaken med sjokoladeglasur er helt sikkert et hit i kaffeselskapet eller hva med å ta den med på neste foreldremøte - du blir garantert veldig populær.

Du trenger:

Til kaken:

125 gr. mykt smør
300 gr. sukker (jeg brukte rørsukker)
400 gr. mel
4 tsk. kanel
2 tsk. natron
1/2 liter kefir

Til glasuren:

50 gr. smeltet smør
250 gr. melis
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kakao
4 spsk. varm sterk kaffe

Slik gjør du:

Visp alle ingrediensene sammen i en skål og ha det i en smurt langpanne. Har du ikke melis i huset går det an å lage ditt eget ved å male vanlig strøsukker i blenderen.

Stek ved 200 grader i ca. 45 min.

Visp alle ingrediensene til glasuren sammen og fordel på kaken før den er helt avkjølt.

Vi fant oppskriften her men erstattet kulturmelk (kærnemælk) med kefir og hadde i mindre sukker.

Kanelkake med sjokoladeglasur oppskrift



















God fornøyelse. Håper det smaker.


EE15EEE2-080B-4A28-AA449116B2BB3E00-8E3E0DFA-D435-404E-A1D266796ACC8AAC